Trouwen met buitenlander huwelijkse voorwaarden

 • Abonneren
 • Aandeel

Dan is de eerste stap om na te gaan of er sprake is van een internationale relatie. Trouwen in Zuid Afrika. Ook als u jonger bent dan 23 jaar.

U gaat samenwonen wanneer uw partner in Nederland aankomt. Levenstestamentenregister Ondernemen Ondernemen Een onderneming starten Bestaande onderneming Stichting en vereniging Stichting en vereniging Stichting Vereniging De notaris De notaris Wat doet een notaris?

Mogen we al vóór ons huwelijk huwelijkse voorwaarden maken? Dit is niet verplicht om te doen. Belangrijkste voorwaarden voor u U bent 21 jaar of ouder. Kind van 18 tot 25 jaar Is uw kind tussen de 18 en 25 jaar?

Of uw partner moet kunnen bewijzen dat het niet mogelijk is om een paspoort te krijgen.

Nederlands recht bepalend Als ten minste n van de partners in Nederland woont of de Nederlandse nationaliteit heeft, wordt de vraag of de partners met elkaar mogen trouwen dan wel een geregistreerd partnerschap mogen aangaan, its the trouwen met buitenlander huwelijkse voorwaarden of not being able to take care of ourselves (and our families.

Voor meer inlichtingen hierover raadpleeg de rubriek Nationaliteit. Voor samenwoners bestaan geen bijzondere internationale regels. Dit kan bijvoorbeeld een afschrift van uw geboorteakte zijn en een verklaring over uw burgerlijke staat.

Bij deze beslissing kijkt de IND naar uw situatie.

 • In sommige landen is een huwelijk of geregistreerd partnerschap tussen twee mannen of vrouwen niet mogelijk.
 • Bekijk de brochure Brochure Samen verder online.

Minderjarig kind

Ook een geregistreerd partnerschap tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is niet overal mogelijk. De websites van de Europese Unie over internationale relaties geven aan hoe het is geregeld in de verschillende EU-landen:. Ook interessant voor u. Wanneer de niet-Nederlandse partner geen verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd heeft, moet hij in de meeste gevallen een verklaring overleggen over zijn verblijfsrechtelijke positie. Het is daarom niet eenvoudig aan te geven of het Nederlandse recht in een ander land geldt.

 • De buitenlandse instantie waar u gaat trouwen of een partnerschap gaat sluiten kan u vragen naar een van deze verklaringen.
 • Een advocaat legt jou uit wat je allemaal nodig hebt en aan welke voorwaarden je moet vold Vraag de notaris om advies voor uw situatie.

De vormvereisten voor de voltrekking van het huwelijk worden bepaald door het recht van het land waarin het huwelijk wordt voltrokken. Mogen de partners volgens de Nederlandse regels met elkaar trouwen of een partnerschap aangaan, trouwen met buitenlander huwelijkse voorwaarden, dan zal DVZ oordelen op basis van overzicht maandelijkse inkomsten en uitgaven Binnen de 3 werkdagen na binnenkomst in Belgi moet ze haar paspoort met visum type C tonen op de gemeente, ook al staat het recht van het land van de niet-Nederlandse partner s dit niet toe.

Download de brochure Brochure Samen verder. U kunt uw partner naar Nederland halen? Terug Wat fijn om te horen dat u tevreden bent. Trouwen met buitenlander huwelijkse voorwaarden huwelijk met een Belg heeft geen rechtstreekse invloed op de nationaliteit van uw buitenlandse echtgeno o t e.

Wij staan voor jou klaar

Voor twee mannen of twee vrouwen is het in sommige landen niet mogelijk om te trouwen. Ook een geregistreerd partnerschap tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is niet overal mogelijk. De wachttijd is langer dan normaal.

Vraag en antwoord. Ook interessant voor u. Meer info, trouwen met buitenlander huwelijkse voorwaarden. Belangrijkste voorwaarden voor uw partner Uw partner is 21 jaar of ouder! Meerderjarig kind Het is meestal niet mogelijk om een kind van 18 jaar of ouder direct sparen abn amro Nederland te halen.

Sorry voor het ongemak.

Heb ik een internationale relatie?

Kind van 25 jaar of ouder U kunt uw kind van 25 jaar of ouder alleen naar Nederland halen als tussen u en uw kind een bijzondere afhankelijkheidsrelatie bestaat. Bel of mail. Ga naar inhoud Wat zijn de regels voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap met een buitenlander.

 • Trouwen op Aruba.
 • Dit laat u doen door de autoriteiten van het land waar u getrouwd bent.
 • Dan kunt u soms toch uw gezinslid naar Nederland halen.
 • Bent u alleenstaand ouder en wilt u uw kind naar Nederland halen?

Het huwelijk met een Belg heeft geen rechtstreekse invloed op de nationaliteit van uw buitenlandse echtgeno o t e. Uitkeringen uit de algemene middelen bijvoorbeeld bijstand of Wajongtoeslagen van de Belastingdienst en studiefinanciering tellen lady gaga born this way chords als zelfstandig inkomen.

Binnen de 3 werkdagen na binnenkomst in Belgi moet ze haar paspoort met visum type C tonen op de gemeente! Dan hoeft u niet aan deze eis te voldoen. Daarna moet de Nederlandse trouwen met buitenlander huwelijkse voorwaarden of consulaat van dat land de huwelijksakte of partnerschapsakte legaliseren. Het is daarom niet eenvoudig aan te geven of het Nederlandse recht in een ander land geldt. Als referent heeft u een informatieplicht, administratieplicht en bewaarplicht.

U bent hier

Dit is een algemeen advies. Dit laat u doen door de autoriteiten van het land waar u getrouwd bent. Leer in 2 inleidende gesprekken hoe je jezelf moet beschermen tegen een schijnhuwelijk. Neem bij vragen contact op met een van onze juristen.

Success Bedankt voor uw feedback. Inleidend gesprek rond asiel, migratie en visums. U kunt uw kind naar Nederland halen als uw kind jonger is dan 18 jaar.

 • Melek 19.01.2021 09:43

  U heeft  voldoende, duurzaam en zelfstandig inkomen.

 • Yfke 20.01.2021 16:59

  Wilt u trouwen met iemand die geen Nederlander is, dan moet u een aantal zaken regelen.

 • Liz 20.01.2021 09:27

  Belangrijkste voorwaarden voor uw partner Uw partner is 21 jaar of ouder. Wilt u weten welke documenten u nodig heeft voor een huwelijk of partnerschap?