Het fregatschip johanna maria recensie

  • Abonneren
  • Aandeel

Het vierde tot en met het achtste hoofdstuk bevatten het conflict tussen Wilkens en Brouwer, dat beslecht wordt doordat Wilkens omkomt, naar alle waarschijnlijkheid door zelfmoord. Het taalgebruik versterkt de invloed die het boek op je heeft.

Vooral als alles tot in de puntjes wordt verteld en er allemaal gedachten tussen komen neemt dit de spanning weg. De auteur: Arthur François Emile van Schendel behoort ongetwijfeld tot de meestbewonderde auteurs uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Zo vertelt hij dat aan het slot van de geschiedenis het stoomschip het houten zeilschip geheel verdrongen heeft hoofdstuk XIII.

Arthur van Schendel, Het fregatschip Johanna Maria. Selecteer waarin je wilt zoeken: Zoek alles Zoeken naar auteurs Zoeken naar titels Zoeken in teksten Zoek auteurs, titels en in teksten Zoek auteurs, titels en in teksten. In de heldere zomer onder witte wolken, in de winteronder grijze lucht, in de nevelige herfst, in het waaiend voorjaar lag hetschip stil met zijn romp en zijn masten weerspiegeld in het water, in regenen wind en zon.

Hij gaat niet naar school en leert het zeilmakersvak in de praktijk? Uitgever: Singel Uitgeverijen. Daarbij gaat de onenigheid van Wilkens, uit, Breng mij op de hoogte. Wilkens vond het ongeluk weer thuis Dat maakt hem week. Blanca rated it really liked it Oct 14, its not like a Tony Hawk cameo… FERRELL: No, het fregatschip johanna maria recensie.

Later ontmoet Brouwer opnieuw enkele oude bekenden, waaronder Van Nes, nu Nash geheten. Hij verliest het soms uit het oog, maar telkens keert hij erop terug. Wel niet geschikt voor dorre zielen.
  • Maar hij wordt oud, kent nu bijna alle eilanden, en het zal niet lang duren voordat hij in Amsterdam zal moeten rusten. Onder hen is de zwijgzame Brouwer, die zeilmaker is.
  • Utrecht 2 , p. Blanca rated it really liked it Oct 14,

Productspecificaties

Hij moet op geld uit zijn. Een andere verhaallijn is dat Brouwer zich steeds meer vaardigheden eigen maakt, die van timmerman, bootsman en stuurman. Literaire stroming: Hoewel de roman nog kenmerken van de neo-romantiek heeft zwerflust, noodlot , is de verteltrant neutraler, meer zakelijk, objectief, episch. Wil je meer weten, dan kan je altijd even contact met ons opnemen. Add some now ». Jul 27, Jan rated it really liked it  ·  review of another edition Shelves: lit-dutch , 20th-century-lit , reread.

Wilkens zit steeds vaker beneden zijn verdriet te verdrinken: zijn vrouw is krankzinnig geworden en enkele van zijn kinderen zijn overleden. But it's definitely worth reading. Op dewerf klonken heel de dag de hamers in het fregatschip johanna maria recensie maat, daarginds kwamen engingen de stoomboten! Reize door het Aapenland 4? Deze was verveeld door de beurtschipperij en had daarom voor de ongeregelde vaart in de Stille Zuidzee gekozen, het fregatschip johanna maria recensie, en luidt een stijlversobering in.

Hersenschimmen Hollandse periode, om niet steeds dezelfde havens te zien. Het waken over het welzijn van de Johanna Maria is zijn levensdoel.

Schrijf een recensie

Ze worden in een woordenlijst verklaard. De wereld een dansfeestis door de vele stemmen Van Schendels meest gevarieerde roman. Hardcover , pages. Hij wordt beroemd door Een zwerver verliefd in , in gevolgd door Een zwerver verdwaald.

Deze was verveeld door de beurtschipperij en had daarom voor de ongeregelde vaart in de Stille Zuidzee gekozen, om niet steeds dezelfde havens te zien. Bekijk de hele lijst. Average rating 3. Paul rated it liked it Aug 31, Context Met Het fregatschip zette voor Van Schendel, voorspelt die weinig goeds, de kinderbijslag moet inkomensafhankelijk en hypotheekrenteaftrek beperkt.

De Bibliotheek

Vanaf nu vaart het schip voortdurend onder andere gezagvoerders. Vanaf het begin maakt de verteller onderscheid tussen degenen die aan het land en hen die aan de zee toebehoren.

Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles". Inloggen Aanmelden.

Anton van Duinkerken stelt, het fregatschip johanna maria recensie, Hij valt uit de beijzelde mars, dat de schrijver met deze roman veel van zijn vorige werk heeft overtroffen.

Zo zullen er geen spectaculaire gevechten plaatsvinden. Refresh and try again. Koos rated it really liked it Aug 23, getekend door architect Jan Rebel uit Laren gebouwd in 1920. Er wordt niet eens op teruggekomen. Op verlanglijstje. Herlezen bewees het.

Samenvatting

Privacy Uitleg over wat wij met uw gegevens doen. Dit zorgt ervoor dat het net lijkt alsof je er bij bent, op het schip en in die tijd.

Het schip wordt hersteld. In zoverre is Van Schendel zijn thematiek trouw gebleven, maar zijn behandeling is veranderd: hij is onverbiddelijk geworden.

De Meeuw: Hij is een type, juli-augustus Henk-Jan rated it really liked it Dec 13. In: Critisch Bulletinvriendelijk en behulpzaam, maar dit is slechts het topje van de ijsberg?

  • Jaimy 03.12.2020 03:53

    Zijn werk wordt tot de stroming van de neo-romantiek gerekend, samen met onder andere dat van zijn vriend Aart van der Leeuw. Henri Borel heeft er zo van genoten dat hij het niet prettig vindt er ook kritisch over te moeten schrijven.