Wandelen rondom utrechtse heuvelrug

 • Abonneren
 • Aandeel

De lucht is helderblauw en de zon brandt op mijn huid. Deze route van 3,4 km voert over de top van de Amerongse berg.

De routes in het noordelijk deel op wandelkaart nr. Je loopt hier tussen de koeien door over het grasland dat soms flink nat kan zijn.

Landgoed Bornia Landgoed Bornia wordt vaak in één adem genoemd met Heidestein: dat is niet zo gek wanneer je bedenkt dat deze twee landgoederen met elkaar verbonden worden door de Grote Heide. Na het prachtige Zeisterbos kuiert u door een handvol prachtige en romantische Zeister landgoederen naar het indrukwekkende Slot Zeist.

Oude akkers bij het Amerongse bos. Hiervoor kan je het beste starten met de gele route, die na plm.

De pyramide is het startpunt van vijf wandelroutes door de bossen. Kaart downloaden. Je ziet nog restanten van de oude bakovens. Vanaf 26 meter hoogte kun je bij helder weer zelfs De Wandelen rondom utrechtse heuvelrug in Utrecht zien. Tijdens deze prachtige wandeling over de Utrechtse Heuvelrug kom je de beroemde Steen van Mariken tegen.

Over de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei

Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Aanrader :  Pannenkoekenhuis Bergzicht , dat ligt aan de N richting Maarn, ongeveer 2 km. Route: Gemakkelijke rondwandeling van 2 km door het centrum van het ruim 11 eeuwen oude Doorn inclusief een leerzame puzzeltocht met 20 vragen, waarvan de helft een historisch karakter heeft.

Start: Groene Entree Hoogstraat, 1 km. Bramen op de Utrechtse Heuvelrug.

 • Je ziet meteen rechts de aanduiding van de route. Ik woon zelf pal aan de rand van het nationale park en ben er eigenlijk elke dag wel even te vinden voor een wandeling of om te sporten.
 • Er is genoeg te zien, zoals het Educatorium van architect Rem Koolhaas. Wie liever iets korter wandelt, kan de wandelroute 'Over de Top' kiezen.

Op deze pyramide staat een obelisk van steen. Wandelroute Poziebosroute 1,3 km. Goed vertrekpunt van je wandeling is het infocentrum van Utrechts Landschap in een monumentale tabaksschuur Veenseweg 8, natuur en geschiedenis zijn de wandelen rondom utrechtse heuvelrug bij deze wandeling uit de serie van Dorp naar Dorp.

Landgoed Moersbergen bij Doorn hoorde vroeger bij Kasteel Moersbergen. Uitzichtpunten, Amerongen?

Wandelroute Vlakkeberg 2,2 km. Wandelroute Nonnenland 2,5 km. Of het zonnetje schijnt, of er sneeuw ligt, of het regent, op de Heuvelrug vind je altijd wel een wandelroute geschikt voor het seizoen.

Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen. Op sommige plaatsen zie je nog de schuren waarin vacature deur aan deur verkoper tabaksbladeren werden gedroogd. Utrechtse bos- en rivierroute Van Veenendaal naar Rhenen 10 kmik zal regelmatig mijn tips en ervaringen uitbreiden.

Er zijn echter nog veel meer mooie wandelroutes bij Utrecht, en je kunt er werkelijk fantastisch wandelen. Een van de mooiste heidegebieden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is Landgoed Wandelen rondom utrechtse heuvelrug en Heidestein, Veenendaal.

Op de Heuvelrug

Wandelroute Natuur zonder Drempels 3 km. De wandeling voert eerst door de bossen langs het meer van Heidestein en de resten van het landhuis. Detailinformatie over met name de waterhuishouding en geschiedenis van dit gebied wordt bij Bezienswaardigheden gegeven. Als je langer wilt wandelen op de Utrechtse Heuvelrug kun je de twee natuurgebieden zelfs met elkaar combineren.

 • In elk seizoen een fraaie rondwandeling in het bosrijke Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug gratis toegankelijk.
 • Hier vind je de gemarkeerde wandelroute.
 • Je kunt gratis parkeren bij Slot Zeist en na afloop met de rechtstreekse bus terugreizen naar het startpunt.
 • Vanaf de oude ladingsbaan heb je een weids uitzicht.

Wandelen in het Zeister bos bij Utrecht 8. Als je flink wat kilometers wilt maken en bovendien enkele bezienswaardigheden op de Utrechtse Heuvelrug wilt afstrepen, wandelen rondom utrechtse heuvelrug, dan moet je wandelroute Quatre Bras volgen.

Aan de zuidkant van het ruim 11 eeuwen oude dorp kunt u genieten van een weids uitzicht. In de hoger gelegen bossen loopt u the lost city of z trailer german een grafheuvel en de Doornse Kei.

Ze variren in moeilijkheidsgraad. Gelukkig kun je halverwege neerploffen op het terras van uitspanning Sint Helenaheuvel. Dan stap ik op de fiets of in de auto wandelen rondom utrechtse heuvelrug dan trek ik er op uit om te wandelen.

Wandelsuggesties

Ik woon zelf pal aan de rand van het nationale park en ben er eigenlijk elke dag wel even te vinden voor een wandeling of om te sporten. Wandelsites Frankblogt. Mijn favoriet: Trage Tocht Leersum, die ik onlangs voor de tweede keer liep.

Wil je mountainbiken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Deze route vertrekt vanaf restaurant De Jonckvrouw in Austerlitz en gaat dwars door de boswachterij Austerlitz.

Dit zijn de tien leukste korte wandelroutes die geschikt zijn voor jong en oud.

 • Lincy 18.01.2021 08:32

  Voor wie een grotere afstand wil wandelen in de omgeving van Austerlitz is er de 'Bos- en Heidewandeling' van 10 km.