Hoe harde schijf onbruikbaar maken

  • Abonneren
  • Aandeel

After using Active KillDisk for Hard Drives, disposal, recycling, selling or donating your storage device can be done with peace of mind.

Zéér verstandig dat deze vraagsteller zich wél de moeite getroost om geen risico te nemen met een afgedankte harddisk!! De Inspecteur Meer van De Inspecteur.

Lid geworden 17 okt Berichten Voeding heb je al voor 2 tientjes? Daarna gaan ze op de degauser. Hoe kàn In dit artikel: De gegevens wissen en de harde schijf verwijderen. Gaat hij er dan in die ene klap doorheen?

Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.

Ja Nee. Dompel de schijf onder in accuzuur of een soortgelijk krachtig zuur. Alleen hitte is meestal niet genoeg om je gegevens te vernietigen, maar als je hoe harde schijf onbruikbaar maken platen net zo lang verhit totdat je gesmolten hoopjes viezigheid hebt gecreerd zul je waarschijnlijk veilig zijn. Gebruik een normaal vuur! Dan moet je wel een hele hardekkige tegenkomen die nog cht gelooft dat er iets relevants op staat? Meng suiker en salpeter in een frisdrankblikje en zet het blikje op de plaat in een emmer met zand.

De technologie verandert snel en je weet nooit hoeveel geld en middelen beschikbaar worden gesteld om jouw gestolen informatie te achterhalen, hoe harde schijf onbruikbaar maken.

Gebruik je creativiteit bij het vernietigen van een harde schijf.

Door gebruik te blijven maken van deze website, of door op de akkoord button te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Er zijn wellicht blenders die het aankunnen, vooralsnog heb ik ergens in een kastje achteraf een stapel oude schijven liggen met een historie die terug gaat tot begin jaren 90 van de vorige eeuw.

Gebruik een veiligheidsbril of een volledig masker, stevige handschoenen en bedek je ledematen. Privacy Policy. Stel hier jouw vraag.

  • Privacy Policy. Ga op een veilige afstand staan glasplaten kunnen onder deze omstandigheden versplinteren, dat kan levensgevaarlijk zijn.
  • Dan moet je wel een hele hardekkige tegenkomen die nog écht gelooft dat er iets relevants op staat. Doe alles wat je kan om je lichaam te beschermen.

Ik wil hier graag wat bestellen ze hebben van alles heeft iemand hier ervaring mee. Op het moment dat je schijf tegen de hoe harde schijf onbruikbaar maken aan klapt weet je zo goed als zeker dat de gegevens voorgoed gewist zijn. Ik ga akkoord met de huisregels en de privacy policy. De harde schijf bewerken met gereedschap. Gebruik een zandstraalmachine.

Hoofdnavigatie mobiel

Sla ze kapot met een moker of doorboor ze. Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen.

After using Active KillDisk for Hard Drives, disposal, recycling, selling or donating your storage device can be done with peace of mind.

Als ik zo'n tegenwoordige harde schijf vernietig, met een lichte accuboormachine ga je niet zomaar hoe harde schijf onbruikbaar maken een gat boren in je harde schijf. Login om een reactie te plaatsen op het antwoord. Laat je agressie de vrije loop. Dit is niks nieuws, inlichtingendiensten die hun gegevens definitief willen verwijderen hebben la pergola marigny jura frankrijk onderzoeken gedaan hoe je het beste je harde schijven kunt "versnipperen", hoe harde schijf onbruikbaar maken.

Korte samenvatting: de scene in de film is absolute fictie, dan doe ik 'm eerst in karton voordat ik 'm kapot hengst. Het moeten wel heel geheime bestanden zijn die u daar op heeft staan De Inspecteur Meer van De Inspecteur.

Populair in Computers & Telefonie

Je kunt een open haard gebruiken of buiten een vuurtje stoken de laatste optie heeft de voorkeur ; grote kans dat je het vuur heet genoeg kunt opstoken om je harde schijf te doen smelten. Deze site gebruikt cookies voor het verzamelen van anonieme gebruiksgegevens. Gooi het zuur weg bij het gemeentelijke afvalpunt de put op straat is hier niet geschikt voor, dat je het weet. Altijd meteen op de hoogte van het laatste security nieuws?

Neem een acculader. Verbrand je schijf, hoe harde schijf onbruikbaar maken. Gebruik altijd handschoenen en een veiligheidsbril als je gaat slijpen. Gebruik nooit een autoaccu, deze zijn te krachtig.

Harde schijven die nog in tact zijn sorry hoor, maar schuren of bekrassen is natuurlijk zinloos kun je gewoon uitwissen met zgn? Op 5 december hebben we een nieuwe versie van niet meer ongesteld willen worden welke anticonceptie huisregels en privacy policy ingevoerd?

Eros NCF-Lid. Ik heb het geprobeerd op mijn schijven met een boormachine die een slag zwaarder was en het viel vies tegen.

Quantore.com - footermenu

Als telecom IT-security-expert draag je nadrukkelijk bij aan veilige netwerken voor telefonie en internetgebruik. Goedendag,   Weet iemand hier misschien waar ik schilderwerk kan laten keuren? Ik heb geen account. De schijven kun je natuurlijk ook nog blijven gebruiken, al moet je er wel opletten dat je met een ouder type schijf niet je nieuwe pc langzamer maakt.

Het gaat dan bijvoorbeeld om het wissen van schijven, het uitvoeren van een fabrieksreset op smartphones en verschillende manieren om data te overschrijven, leugens. Op een buiten-barbecue of kampvuur kan ook.

Hiermee zou je in principe alle data moeten kunnen wissen.