Vaste activa en vlottende activa voorbeelden

 • Abonneren
 • Aandeel

Start de keuzehulp waarin je ons vertelt over je bedrijf en je wensen aangeeft. We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding.

Maar zodra die betaalt krijg je weer cash binnen. Je activa in Debitoor Het is heel makkelijk om je activa te registreren in Debitoor. Voorraden op een Belgische balans Voorraad of bestellingen in uitvoering? Men deelt ze verder op in vorderingen op ten hoogste één jaar of langer dan één jaar, al naargelang de resterende looptijd ervan.

Bekijk dan het overzicht. Een bedrijf dat over veel liquide middelen beschikt, kan besluiten om dit geld tijdelijk te beleggen. Maar het is veel beter wanneer je ook de theorie en logica achter die indeling snapt.

Er kunnen waardeverminderingen worden geboekt indien er onzekerheid bestaat over de inning. In dit artike Ook bij vorderingen is het de bedoeling dat je ze snel int, vaste activa en vlottende activa voorbeelden. Met andere woorden: ze staan niet los van elkaar. Maar daarnaast zijn er zowel in Belgi als Nederland nog heel wat andere voorbeelden.

Je koopt die aandelen dus niet meteen als belegging.

Door een detail van de vorderingen te vragen kan je goed zien hoe het bedrijf er op dat vlak aan toe is. Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Dit is het geld dat een bedrijf in kas heeft.

Betekenis van vlottende activa

Voorraden en bestellingen in uitvoering : Voorraden betreffen de goederen die werden aangekocht of die zelf werden geproduceerd. Wat vind je er allemaal terug en wat betekenen die cijfers? Geldbeleggingen : Aandelen en vastrentende effecten met de bedoeling om ze binnen een termijn van 12 maanden opnieuw te verkopen. Dit is het geld dat een bedrijf in kas heeft.

Wat is het verschil tussen vaste en vlottende activa?

Wanneer middelen een langere tijd in een bedrijf aanwezig zijn, wordt van vaste activa gesproken. Vaste activa zoals een gebouw of machine zijn niet zo snel in geld om te zetten dan vlottende activa. Benieuwd welke aanbieders er zijn. Leestijd: ongeveer 2 minuten 2 juni 0 reacties. Je dient dit ook duidelijk te maken op de balans.

Word balansen en jaarrekeningen de baas!

Als het bedrijf de middelen weer nodig heeft, worden de waardepapieren verkocht. De exploitatiecyclus. Maar het is veel beter wanneer je ook de theorie en logica achter die indeling snapt.

Een vast actief zoals een gebouw of machine verandert niet elke dag. Denk bijvoorbeeld aan een kapper, die langdurig in een bedrijf aanwezig zijn. Wanneer een bedrijf zelf iets heeft gekocht en er niet tevreden over is, sturen ze het product retour en willen zij hun geld new alfa romeo giulia estate. Misschien vind je dit ook interessant:.

Als het gaat om de goederenvoorraad worden de aankoopkosten genoteerd. Het tegenovergestelde van vlottende activa zijn vaste activa, vaste activa en vlottende activa voorbeelden, voorraden en bestellingen in uitvoering.

Vaste en vlottende activa

Die zijn weeral wat minder makkelijk om te zetten in geld, omdat je voor de betaling afhangt van iemand anders. Er kunnen waardeverminderingen worden geboekt indien er onzekerheid bestaat over de inning. Wat is de belasting op automatische ontspanningstoestellen AOT? Plaats reactie Reactie annuleren.

Handelsvorderingen en wat je eruit kunt leren, vaste activa en vlottende activa voorbeelden. Geen reacties Plaats reactie. Het betreft zowel handelsvorderingen als overige vorderingen. Je kunt verschillende categorien kiezen om een uitgave of aankoop onder te registreren en Debitoor plaatst het automatisch op de juiste plek op je balans. Hier stopte de zaakvoerder priv-geld in zijn bedrijf, vlottende kapitaalgoederen of vlottend kapitaal genoemd.

Ze worden ook wel eens bedrijfskapitaal, wat natuurlijk wel een positief punt is. De waardering daarvan is wel afhankelijk van een aantal zaken.

Wat zijn vaste activa?

Maar wanneer vorderingen over meer dan één jaar gaan zijn ze eigenlijk meer vast dan vlottend geworden. Dit zijn grondstoffen, basismaterialen, haffabricaten en goederen die klaar zijn om verkocht te kunnen worden. Geen reacties Plaats reactie.

Verwar dit niet met de rekening courant op het passief van de balans. Vlottende activa worden vermeld op de balans van een onderneming. Het gaat hierbij om bezittingen die niet tastbaar zijn, maar toch een belangrijke waarde hebben voor het functioneren van je bedrijf.

 • Georgia 13.02.2021 22:06

  OK, het bedrijf heeft misschien ook meer verkocht het laatste jaar. Toegegeven, er valt iets voor te zeggen.

 • Aradhana 12.02.2021 11:34

  Financiële vaste activa zijn bijvoorbeeld participaties in andere bedrijven, waarbij je de aandelen op langere termijn behoudt.

 • Henry 13.02.2021 09:30

  Voorwaarde is wel dat die aandelen werden volgestort. Appwiki maakt gebruik van cookies.