Vakantiedagen uitbetalen bij ontslag

 • Abonneren
 • Aandeel

Meer weten Aangesloten bij:. E-mail artikel. De werkgever stelt de vakantie vast volgens de wensen van de werknemer, tenzij gewichtige redenen zich daartegen verzetten.

De werknemer heeft het recht om de dagen op te nemen. Bij ontslag of vertrek van een werknemer moeten de wettelijke vakantiedagen die nog niet zijn opgenomen wel worden uitbetaald. Let op! Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd. Het vertrekvakantiegeld bestaat dus enerzijds uit het vakantiegeld voor de dagen dat je nog niet hebt opgenomen in het jaar waarin je vertrekt en anderzijds uit het vakantiegeld voor de dagen die je het jaar daarvoor verdiend hebt.

Bij een fulltime contract van 40 uur kom je dus uit op 4 keer 40 is uur vakantie per jaar, ofwel 20 verlofdagen per jaar.

De 2 bovenwettelijke dagen die u nog over hebt, houdt u nog 5 jaar. Beoordeling en Onderhandelen Vaststellingsovereenkomst. Ja, daar zitten wat haken en ogen aan, optimaliseer vakantiedagen uitbetalen bij ontslag. Maak een afspraak! Wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen Iedere werknemer heeft per jaar recht op vakantiedagen, gelijk aan minimaal vier keer het aantal dagen dat hij per week werkt.

De werkgever hoeft bij het einde van het dienstverband geen ATV-dagen uit te betalen, ook al zijn deze niet genoten door de werknemer. Dit doe je bij de zogenoemde eindafrekening. Mijn werkgever betaalt niet bij ontslag, wat nu?

Wat gebeurt er met mijn vakantiegeld bij ontslag?

Uitbetalen vakantiedagen Het uitbetalen van de wettelijk vakantiedagen is niet toegestaan in Nederland tijdens de duur van het contract. Ofwel: u moet de vakantiedagen van vóór 1 juni opnemen. Meer onderwerpen Heb ik recht op de kantonrechtersformule Heb ik recht op een transitievergoeding? Uitbetaling van vakantiedagen en vakantietoeslag Bij beëindiging van uw dienstverband heeft u als werknemer recht op uitbetaling van uw opgebouwde maar nog niet genoten vakantiedagen.

Mijn werkgever betaalt niet bij ontslag, wat nu?

 • Bijvoorbeeld als hij of het bedrijf in grote problemen komen als u vakantie neemt.
 • U kunt er wel zelf voor kiezen om tot het einde van uw dienstverband uw vakantiedagen deels nog op te nemen. Dus salaris inleveren tegen extra verlof.

Van onze redactie 1 juli Vakantiedagen uitbetalen mag dus bij twee situaties: bovenwettelijke vakantiedagen waarvan de werknemer verzoekt om ze uit te betalen n bij het einde van de contractduur. Wie werkt heeft vakantiedagen. Aanhef De heer Mevrouw. Bovendien wordt ook het enkel vakantiegeld voor de vakantie dagen die je nog kunt opnemen bij je nieuwe werkgever van je loon afgehouden, vakantiedagen uitbetalen bij ontslag.

Hoe werkt deze service.

Wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen

Indien de werkgever de verzochte vakantie weigert dan dient hij dit goed te motiveren. Werkgever en werknemer kunnen van mening verschillen over de uitbetaling van de uren en de hoogte van het uit te betalen bedrag.

You are here Home Administreren Vakantie en verlof Gratis tips voor ondernemers met personeel  Ontvang iedere week nieuws  Bomvol tips over wat jij moet weten over personeel. Als er 40 uur per week wordt gewerkt en met 25 vakantiedagen.

Al meer dan Daarna vervallen ze. Een eigen regeling voor het kopen en verkopen van vakantiedagen moet je duidelijk vastleggen in het contract met je werknemer s of een bedrijfsregeling. Indien de werkgever niet binnen twee weken nadat de werknemer zijn wensen schriftelijk kenbaar heeft vakantiedagen uitbetalen bij ontslag, schriftelijk aan werknemer gewichtige redenen heeft aangevoerd, vakantiedagen uitbetalen bij ontslag, en de 25.

Doe de test en kijk of jouw bedrijf klaar is voor horecapersoneel Whitepaper: Wat kost horecapersoneel! Een werknemer met een fulltime contract van 40 uur heeft dus recht op uur vakantie.

Created with Sketch.

E-mail artikel

Moet mijn werkgever vakantiedagen uitbetalen bij ontslag? Bij een schriftelijke aanvraag is immers duidelijk wanneer deze is ingediend. Meer weten Ontslag op staande voet Uw persoonlijke expert voert namens u de onderhandeling.

Alle gratis whitepapers en online tests.

 • Wordt u ontslagen en hebt u nog vakantiedagen?
 • De vakantiedagen zitten dan al in het loon verwerkt.
 • Vraag je je af of je nog recht hebt op een eindejaarspremie na je ontslag?
 • De uren die je opbouwt, moet je binnen vijf jaar opnemen of je kunt de vakantiedagen laten uitbetalen.

Waardeer deze site:. Een kortere opzegtermijn. De werkgever is verplicht vakantiedagen uitbetalen bij ontslag allen tijde een goede vakantiedagen administratie bij te houden. Het wettelijke aantal vakantiedagen waar u recht op heeft is 4 keer het aantal dagen dat u per week werkt. Waarop heeft de werknemer recht bij het uitbetalen van vakantie uren. Onze ervaren experts helpen u graag verder Welke dienst past het beste bij uw situatie.

Onderhandelen Vaststellingsovereenkomst.

Vakantiedagen uitbetalen van bovenwettelijke vakantiedagen

Als een arbeidsovereenkomst eindigt moeten opgebouwde wettelijke en bovenwettelijke vakantie uren worden uitbetaald. Dit betekent dat u ze niet meer kunt opnemen of laten uitbetalen. De uitbetaling van vakantiedagen bij ontslag geldt voor zowel de wettelijke als de bovenwettelijke vakantiedagen.

Wat gebeurt er met je vakantiedagen na ontslag?

Het maakt daarbij niet uit of een werknemer ontslag heeft genomen of dat deze ontslagen is. Vakantie en verlof. Naast de opgebouwde wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen, heeft u jaarlijks ook recht op vakantiegeld.

 • Annefleur 10.01.2021 11:46

  Nee, dit jaar even niet. Heeft u hulp nodig bij ontslag?