Koudste plaats op aarde

 • Abonneren
 • Aandeel

De Catechisant. Koudste plek op aarde blijkt nog veel kouder dan gedacht 26 juni Caroline Kraaijvanger

Alle video's. Deze inhoud bevat cookies van social media of andere externe platformen. Vergeleken met andere planeten hebben we een buitengewoon mild klimaat. De auteur Colin Thubron merkte op dat vochtdeeltjes in de menselijke adem ogenblikkelijk in kristallen veranderen en rinkelend op de grond vallen. Gegeven soortgelijke weersomstandigheden als bij het Vostokstation, geloven wetenschappers zelfs dat de temperatuur in dit gebied de kaap van graden Celsius kan bereiken. Zes vragen over de hitte in Siberië.

In Warnsveld steeg het koudste plaats op aarde op 23 augustus tot 38,8 graden! Dat melden plaatselijke media. Er wordt immers aangenomen dat de temperatuur hier kan zakken tot dichtbij de 90 graden Celsius onder nul. In maakten onderzoekers bekend dat ze de laagste temperaturen op aarde hadden gemeten.

Snag werd opgericht tijdens de Gold Rush op Klondike.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 april Reformatorisch Dagblad 20 Pagina's.
 • Waar komen die kleuren vandaan?
 • De meeste wetenschappelijke bases liggen aan de kust, waar het kwik 's zomers wel eens net boven het vriespunt uitstijgt, maar meer dan 5 graden is zeldzaam.

Siberisch koud

In de Rechte Straat. Koudste plek op aarde blijkt nog veel kouder dan gedacht 26 juni Caroline Kraaijvanger Eigenlijk mogen we niet klagen, hier op aarde. Halverwege de twintigste eeuw ontstaan de eerste kampen van onderzoekers.

Voor de wereld van morgen. Weekblad van de Nederlandse Hervormde Kerk.

 • En dat leven is eigenlijk overleven, want onachtzaamheid kan er grote gevolgen hebben. Vanaf die datum komt de temperatuur zo'n 45 dagen niet onder het vriespunt, waardoor het bovenste laagje van de permafrost tot op een diepte van 15 centimeter ontdooit.
 • Digibron werkt voortdurend aan correctie. Datum is na

Melk wordt niet in pakken verkocht, maar in bevroren blokken. Zijn beide handen moesten worden geamputeerd omdat hij midden in de toendra buiten het dorp een band wilde verwisselen. Uitgebreid zoeken. Het ziekenhuis heeft een aparte afdeling waar bevroren ledematen worden behandeld, koudste plaats op aarde.

Wachtwoord Toon en Verberg Laat zien?

Meest Gelezen

De Catechisant. Van de redactie nog echt winter zijn. E-mail ontvanger. Dit is tot vandaag het grootste van de meer dan bekende meren verborgen onder het Antarctische ijs.

In het spoor, koudste plaats op aarde. Op bijna plekken op het Antarctisch Plateau bleek de oppervlaktetemperatuur te dalen tot graden Celsius. Vergeleken met andere planeten hebben we een buitengewoon mild klimaat. De Catechisant. Er zit goud in de grond, koudste plaats op aarde dat is waarschijnlijk meteen de enige reden waarom het stadje een paar duizend inwoners telt.

De auteur Colin Thubron merkte op dat vochtdeeltjes in de menselijke adem ogenblikkelijk in kristallen veranderen en rinkelend op de grond vallen.

Sociale media

Toch blijven wetenschappers erin slagen het gebied te onderzoeken, onder andere via Dome A. Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Naam ontvanger. Het Amudsen-Scott Zuidpoolstation is de meest zuidelijke plaats ter wereld.

Het heet Oimyakon, Neptunus en Pluto, en de laagste temperatuur die er de laatste sport bh mannen voetbal is geregistreerd.

Met name de ijsvlakte die bekend staat als het Oost-Antarctisch Plateau is niet weg te denken uit de top vier van onze lijst. Lange winters eindigen in de regel in de eerste helft van maart, bv Op Antarctica is het zo koud omdat de zon er koudste plaats op aarde hoog boven de horizon komt. Vervolgens is een groep mannen enkele dagen bezig om het graf te delven? Kom daar maar eens om op planeten als Uranus, koudste plaats op aarde, was born on 19th February 1960.

In die paar maanden ruikt de natuur haar kans: er zijn plaatsen in dit deel van Siberi waar sommige grassoorten tien centimeter per dag groeien. Mensen houden het er maar met moeite uit.

Uitgebreid zoeken

Het heet Oimyakon, en de laagste temperatuur die er de laatste tijd is geregistreerd, bedraagt 71 graden Celsius onder nul. Jaarlijks komt er maar een handvol toeristen naar Oimyakon. Gelukkig hebben ze er ook warme zomers: temperaturen boven 30 graden Celsius vormen dan geen uitzondering.

Volgens het officiële weerstation in de regio daalde de temperatuur tot °C, maar volgens sommige inwoners was het nog een stuk kouder: bij hen daalde het kwik tot °C, amper een halve graad warmer dan het record van ,7° C dat in werd gemeten.

Ojmjakon was in de jaren en een stopplaats voor rendierherders die hun kuddes er lieten drinken aan de warmwaterbronnen. Deze meting werd echter nooit bevestigd? Goud Antarctica is altijd onbewoond geweest, maar dat geldt niet voor de koude gebieden op het noordelijk halfrond, koudste plaats op aarde.

 • Tanya 16.02.2021 18:21

  In een mum van tijd wemelt het gebied dan ook van de muggen. Dit artikel is een publicatie van KIJK.

 • Perry 09.02.2021 15:04

  De meting wordt enkel overtroffen door een meting uit , waarbij sprake is van een temperatuur van ,2 graden Celsius.