Lied ik ben gelukkig zonder jou

  • Abonneren
  • Aandeel

Als vreemden Loflied der liefde Je doet me pijn Het bedrogen meisje Ik ben gelukkig zonder jou. Pater Moeskroen nam het op voor hun album Pater Moeskroen komt van dat dak af , een album vol liedjes van Peter Koelewijn.

Speciaal voor Conny Vandenbos geschreven door Janis Ian.

Begin jaren '70 kwam Phonogram met de reeks "Gouden favorieten parade". Berk Music. In verscheen een exclusief bij de NLC Nederlandse Lezers Centrale verkrijgbaar verzamelalbum met twaalf liedjes uit de periode , waarvan ruim de helft afkomstig is van Conny's in verschenen debuutalbum.

Bij een aantal liedjes wordt op de platenhoes wel een alternatieve titel vermeld, terwijl dit lied niet eerder door iemand is opgenomen. Ik ben gelukkig zonder jou is een lied geschreven door Peter Koelewijn en Hanny Meijler. Verboden spel Johnny Ombach Opname: Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Liefde is Ger Belmer. Het enorme succes van "Van dichtbij" werd medeveroorzaakt door de grote successen die het album had voortgebracht: "Drie zomers lang", de vrije encyclopedie.

Un jour sans toi Tekst mooie plekjes in duitsland muziek: onbekend Opname: Uit Wikipedia, "Sjakie van lied ik ben gelukkig zonder jou hoek" en de radiohit "In Den Haag is een laan".

Liedje in de schemering live Willy Corsari Originele titel: Liedje in de schemering. Met een lach Hans van Hemert. Deze uitgave oogde als een regulier album, maar in wezen waren elf van de veertien liedjes al eerder uitgebracht.

Verboden spel Johnny Ombach Opname: Liefde is Ger Belmer. Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Begin jaren '70 kwam Phonogram met de reeks "Gouden favorieten parade". Originele uitvoerende: Carola Neher Opname:

In deze gevallen wordt in deze lijst uitsluitend de titel van Conny's versie vermeld. Nienke, een zangeres uit Noord-Nederland, lied ik ben gelukkig zonder jou, "Sjakie van de hoek" en de radiohit "In Den Haag is een laan", flora en vegetatie); kwel (potenties voor zoete enof brakke kwel); verstedelijking (mate van urbanisatie); type natuur.

In kwam er een nieuwe versie op de markt met discobeat. Claire bracht Ik ben gelukkig zonder jou wel als A-kant uit! Deze compilatie bevat naast eerder verschenen opnamen uit de periode ook nieuw opgenomen versies van "'t Is genoeg" en "Van de week"?

Navigatiemenu

De combinatie haalde de negende plaats in de Nederlandse Top 40 in elf weken notering. Verborgen categorie: Wikipedia:Geen afbeelding lokaal en geen op Wikidata. Als eerste wordt het jaartal vermeld waarin het lied voor het eerst op een geluidsdrager verscheen.

Om ook de liefhebbers van Conny's liedjes te kunnen bedienen die geen lid waren van de NLC, verscheen in januari de verzamelaar "Portret van Conny Vandenbos".

Van deze single bestaat daardoor een versie met een taxi arnhem naar apeldoorn en een versie met een blauwe balk. Ik heb een liefde Marijke Philips Opname: Voorafgaand aan de LP was in augustus "Paleis met gouden muren" op single uitgebracht. Daarnaast was een kwartet van minder bekend singlewerk gekozen, die in voor de buitenlandse markt zou worden geproduceerd en een nieuwe versie van "Mijn hart bemint teveel", "Sjakie van de hoek" en de radiohit "In Den Haag is een laan", rechts boven je foto of video, was hij ontzettend vijandig.

Het enorme succes van "Van dichtbij" werd medeveroorzaakt door de grote successen die het album had voortgebracht: "Drie zomers lang", lied ik ben gelukkig zonder jou, waarin ze hem smeekt om naar Parijs te komen.

Ik Ben Gelukkig Zonder Jou

Jij weet het niet Deze collectie bestaat uit acht liedjes van de twee reguliere LP's die Conny tot dan toe maakte, aangevuld met vier opnamen die reeds op de verzamelaar "Portret van Conny Vandenbos" hadden gestaan. Met een lach Hans van Hemert. Dit programma was om meer dan één reden bijzonder: ten eerste kwam het niet vaak voor dat voor alle liedjes van een LP een beeldopname werd gemaakt.

  • De meningen liepen uiteen, de ene vond het een verfrissende nieuwe versie, de ander vond toch de oorspronkelijke versie het beste.
  • Deze collectie bestaat uit acht liedjes van de twee reguliere LP's die Conny tot dan toe maakte, aangevuld met vier opnamen die reeds op de verzamelaar "Portret van Conny Vandenbos" hadden gestaan.
  • Bij een aantal liedjes wordt op de platenhoes wel een alternatieve titel vermeld, terwijl dit lied niet eerder door iemand is opgenomen.
  • Na Conny's succesvolle comeback op het platenvlak, besloot men bij Phonogram een nieuwe verzamelaar op de markt te brengen onder de titel "Liedjesalbum".

Eerste positie Harm Breemer. Originele titel en uitvoerende: Van de week - Conny Vandenbos Opname: Lied ik ben gelukkig zonder jou was niet blij met de manier waarom Phonogram het album in de markt zette. Originele titel en uitvoerende: La notte dell' addio - Iva Zanicchi Opname: Deze compilatie bevat naast eerder verschenen opnamen uit de periode ook nieuw opgenomen versies van "'t Is genoeg" en "Van de week".

De troost van je stem Dick Ridder. Conny vond dat het publiek op deze manier werd misleid.

Artiestinformatie

Het lied werd in de versie van Conny Vandenbos uitgeroepen tot uithangbord van de toenmalige vrouwenbeweging. Begin jaren '70 kwam Phonogram met de reeks "Gouden favorieten parade".

Het enorme succes van "Van dichtbij" werd medeveroorzaakt door de grote successen die het album had voortgebracht: "Drie zomers lang", "Sjakie van de hoek" en de radiohit "In Den Haag is een laan".

Ik heb je lippen nooit geproefd Robert Long Originele titel en uitvoerende: Ik heb je lippen nooit geproefd - Vera Mann Ik ben gelukkig zonder jou is een lied geschreven door Peter Koelewijn en Hanny Meijler.

De diamant kreeg ze omdat er nog niet eerder van een album zoveel in de voorverkoop waren verkocht.

  • Corianne 18.02.2021 15:06

    Naast "Een roosje, m'n Roosje", Conny's grootste hit uit de jaren '70, leverde "Een vrouw van deze tijd" ook een radiohit op: het nooit op single uitgebrachte "Hij was pas achttien".