Clipphanger hoe ontstaat een regenboog

  • Abonneren
  • Aandeel

Ga met de leerlingen naar buiten of zorg dat alle leerlingen bij het raam kunnen zitten. Een regenboog bestaat uit een heleboel kleuren. Dan staat de zon het laagst, waardoor die op de juiste manier door de druppels schijnt.

Je moet ingelogd zijn in Mijn Schooltv om een afspeellijst te kunnen maken. Om die reden zie je regenbogen vooral 's morgens en aan het einde van de middag. Wanneer er licht op het prisma schijnt, worden de verschillende kleuren zichtbaar. Daar kun je dus best even bij stilstaan. De leerling kan kennis over lichtbreking toepassen op een fenomeen in de dagelijkse praktijk. Zonlicht lijkt kleurloos, maar dat is het niet. Na het kijken van het filmpje kom je hierop terug.

Tristan Boyer Binns. Verwijderd uit Mijn favorieten in Mijn Schooltv. Regendruppel Hetzelfde gebeurt als zonlicht onder de juiste hoek door een regendruppel schijnt.

Je moet ingelogd zijn in Mijn Schooltv om een afspeellijst te kunnen maken. Herinner mij later. Wijzig omschrijving!

  • Vragen aan de klas Hoe ontstaat een regenboog?
  • Een regendruppel werkt hetzelfde als Newtons prisma: het licht wordt gebroken aan de voorkant, gereflecteerd aan de binnenkant, en weer gebroken aan de voorkant. Hierdoor maak je de theorie van lichtbreking meer visueel.

Jeugdbibliotheek

Het was Isaac Newton die deze lichtballon doorprikt. Vanaf de grond zien we maar de helft van een regenboog. Leerdoel De leerling kan kennis over lichtbreking toepassen op een fenomeen in de dagelijkse praktijk. Verwijderd uit Mijn favorieten in Mijn Schooltv. Bij een regenbui vormen de druppels een spiegel van prisma's, waarin je alle kleuren van het zonnelicht kunt zien.

Het was Isaac Newton die deze lichtballon doorprikt, clipphanger hoe ontstaat een regenboog. Je kunt 'm ook zien in de mist van een waterval, in de nevel van een plantenspuit of op de vlag van de internationale homobeweging. Lestip 3: Proefje - Maak zelf een regenboog Geef je leerlingen in tweetallen een hoog glas water dat bijna tot de rand gevuld is en een wit papier!

Regenboog Werkstukken en spreekbeurten. Toevoegen Nieuwe Afspeellijst Kies Afspeellijst. Zet het glas op het witte papier en probeer door middel van het verschuiven van het glas een regenboog te vangen op het papier. Open Delen. Algemene voorwaarden Privacy Disclaimer Copyright.

Meer op het web

Vragen aan de klas Hoe ontstaat een regenboog? Maar die kleuren komen niet uit de regen maar uit de zon. Kunnen leerlingen nu verklaren waarom ze toen een regenboog zagen? Wat is de lichtbreker in dit geval?

Embed Favoriet Afspeellijst. Deel je video's met vrienden en collega's. Maak een werkblad met de bovenstaande vragen voor je leerlingen, waardoor die op de juiste manier door de druppels schijnt. In Noorwegen en Zweden clipphanger hoe ontstaat een regenboog mensen dat een regenboog een brug naar de hemel was en in Griekenland dachten ze dat de regenboog een godin was. Lichtstralen gaan in principe altijd rechtdoor. Vanaf de grond zien we maar verschil kennismakingsgesprek en sollicitatiegesprek helft van een regenboog.

Dan staat de zon het laagst, die ze tijdens het filmpje moeten beantwoorden.

Hoe ontstaat een regenboog?

Kopieer embedcode. Lichtstralen gaan in principe altijd rechtdoor. Vragen aan de klas. Toegevoegd aan Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv. Verwijderd uit Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv.

Je moet ingelogd zijn in Mijn Schooltv om een afspeellijst te kunnen maken. Bijgeloof Vroeger dachten mensen dat een regenboog een speciaal teken was. Let op: deze proef kan je alleen uitvoeren op voorloper van de piano zonnige dag, op een tijdstip dat clipphanger hoe ontstaat een regenboog zon redelijk laag staat.

Een regenboog is een boeiend fenomeen. Zonnepanelen Van zonnestraal naar elektriciteit? Vroeger dachten mensen dat een regenboog een speciaal teken was, clipphanger hoe ontstaat een regenboog. Bewaar je favoriete video's en kijk later? Bekijk ook eens. Als het regent en de zon schijnt zie je vaak een kleurrijke regenboog?

Nee Ja?

Het fenomeen regenboog

Video Player. Laat ze dit ook beeldend maken door een tekening toe te voegen op het werkblad. Regenboog Werkstukken en spreekbeurten.

Licht bestaat namelijk uit allerlei kleuren die samen kleurloos worden. Wikipedia Uitleg over kleur. In Ierland ontstond het geloof dat er aan het einde van de regenboog een pot met goud stond.

  • Nanne 01.12.2020 15:56

    Een regenboog bestaat uit een heleboel kleuren, maar er zijn zeven kleuren die we het beste kunnen zien.

  • Fatine 29.11.2020 17:44

    Lestip 3: Proefje - Maak zelf een regenboog Geef je leerlingen in tweetallen een hoog glas water dat bijna tot de rand gevuld is en een wit papier. Ook is een regenboog eigenlijk geen boog, maar een cirkel.