Is de pil betrouwbaar als je hem doorslikt

 • Abonneren
 • Aandeel

Trombose is een bloedstolsel in een ader, meestal in het been. Maak dan voor de zekerheid een afspraak met je huisarts, die je eventueel de morning-afterpil kan voorschrijven. Week 1?

Begin dan al 2 weken na de bevalling. Als u de pil al langere tijd langer dan 1 maand gebruikt, is het ook mogelijk één pil over te slaan en de volgende dag verder te gaan met de pilstrip.

Ja, dat kan. Maar dan moet je de pil wel goed gebruiken. Pilgebruik vergroot de kans op veneuze trombose.

Doe dit! Wat is de minipil?

Wil je dat echt niet. Wilt u niet zwanger raken, Vrij dus altijd met condoom en liefst ook de pil of een andere middel. In Nederland wordt de minipil alleen voorgeschreven aan vrouwen die borstvoeding geven of door een ziekte de gewone pil niet mogen nemen. Nu ik sinds kort een vriend heb vraag ik me af of de pil minder betrouwbaar wordt als ik hem langer doorslik.

Heb je maar 1 is de pil betrouwbaar als je hem doorslikt vergeten. Als je boven de 35 bent en rookt, gebruik dan voor de zekerheid condooms.

Doorbraakbloeding bij doorslikken pil

Na een abortus of een miskraam kunt u dezelfde dag of de volgende dag beginnen met de pil. Bedenk maar eens: als je na drie weken slikken zeven dagen stopt, is de pil nog gewoon veilig.

Lees ook:. Slikte je jouw laatste pil langer dan 3 uur voordat je overgaf of diarree had? Meestal zitten er 21 pillen in een strip.

De hormonen in de pil zorgen ervoor dat er geen eisprong plaatsvindt. Werkt de pil nog na braken of diarree?

 • Hij of zij zal u een aantal vragen stellen en bepalen welke soort pil voor u het meest geschikt is.
 • Ben je ouder dan 21 jaar dan wordt jouw anticonceptie alleen vergoed als je een aanvullende verzekering hebt. Bijvoorbeeld op dinsdag slik je de laatste pil van je pilstrip, zeven dagen lang slik je geen pil en de woensdag erop de 8ste dag van de stopweek begin je met je eerste pil.

Dan ben je waarschijnlijk een keer vergeten de pil in te nemen. Wanneer begin ik met mijn nieuwe pilstrip. Was dit in de laatste 2 jaar voor het eerst. Soms krijg je meer honger! Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik.

Werking anticonceptiepil

Een stopweek hoeft overigens niet per se een volle week van 7 dagen te zijn. Maak je stopweek nooit langer dan staat in de bijsluiter. Print Deel Facebook Twitter.

Anticonceptiepil Werking anticonceptiepil Soorten anticonceptiepil en betrouwbaarheid Beginnen met de pil Vanaf wanneer werkt de pil. Anders loop je juist wl kans op een zwangerschap. Hoe betrouwbaar is de pil. Je hoeft niet te wachten tot je ongesteld wordt. Welke positieve effecten kunnen hormonen hebben op je gezondheid.

Hoe werkt de pil en hoe betrouwbaar is hij?

Vergeet je de pil regelmatig omdat je er dagelijks aan moet denken? Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. You may be able to find more information about this and similar content at piano. En nu vooral een beetje overbodig.

Er zijn ook varianten met 28 pillen per strip. In die week krijg je een bloeding je wordt ongesteld. Van grote tot kleine problemen, als over de bescherming tegen SOA's. Dat kan alleen als je sinds de vorige stopweek de pil vergeten bent.

Dan heb ik het over zowel de extra barrire tegen een ongeplande zwangerschap, Loes geeft wekelijks antwoord op vragen die je stiekem altijd al had, skal du vlge en mbellak, is de pil betrouwbaar als je hem doorslikt.

Kom je er niet uit of maak je je zorgen. Een stopweek hoeft overigens niet per se een volle week van 7 dagen te zijn.

Meest gezocht:

De pil beschermt niet tegen geslachtziektes. Deze drie effecten zorgen er samen voor dat de pil zeer betrouwbaar is in het voorkomen van een zwangerschap. Dat hangt af van in welke week van de pilstrip je nu zit. Voorbeelden zijn gevoelige of gespannen borsten; hoofdpijn; stemmingsveranderingen; misselijkheid; gewichtstoename of doorbraakbloedingen.

Overleg dan met een arts. Hij of zij zal u een aantal vragen stellen en bepalen welke soort pil voor u het meest geschikt is. Het risico is dan tijdelijk groter.

 • Fiep 11.02.2021 12:10

  Veel vrouwen vinden het vervelend om tijdens de vakantie ongesteld te zijn.

 • Anh 14.02.2021 11:23

  De pil slikken is een zeer betrouwbare methode om zwangerschap te voorkomen. Er zijn misschien andere anticonceptiemiddelen die beter bij jou passen.

 • Wael 11.02.2021 06:09

  De meeste meisjes kunnen 2 tot 3 strips achter elkaar gebruiken.