Dat stukje vlees is goed

  • Abonneren
  • Aandeel

Ook groei- of productiebevorderende middelen zoals hormonen zijn verboden. Wetenschapsjournalist Nina Teicholz, auteur van The Big Fat Surprise, bestudeerde de resultaten van deze onderzoeken en komt tot de volgende conclusies: In sommige onderzoeken wordt een zwak verband gevonden tussen vlees eten en voortijdig overlijden. Juist de uitwerpselen en het aanstampen van de grond leveren hieraan een belangrijke bijdrage.

Doordat je grotere hoeveelheden eet is er meer verpakkingsmateriaal nodig. Dit laatste was voor mij de belangrijkste reden om 30 jaar lang als vegetariër door het leven te gaan.

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Echt lekkere winterse kost met vergeten groenten zoals pastinaak en raapjes, waarvan we een heerlijke stoemp maken. Ons eten beïnvloedt het klimaat      Wat we eten heeft een grote impact op het milieu. Tofu of tempeh Eén van de bekendste vleesvervangers is toch wel tofu.

Eerlijk voor het milieu, eerlijk voor de boer en eerlijk voor jou. Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen?

Als je wat nauwkeuriger kijkt is het niet zo zwartwit. Het moge duidelijk zijn dat dit niet gunstig is bij overgewicht. Vandaag echte Britse kost op het menu.

Vergelijkbare kruiswoordpuzzels

Beter voor de landbouw : Minder vlees eten leidt ertoe dat er minder dieren nodig zijn en dat er dus grond vrijkomt voor bijvoorbeeld plantaardige teelten met veel eiwit. Het wordt gemaakt van de sojaboon. Buiten beschouwing is gelaten wat voor soort vlees er gegeten wordt.

Wil je op de hoogte blijven van wat we daar voor doen? Bij verwerkte biologische vleeswaren bv. Een gebakken braadworst en een lekkere uiensaus zal er geweldig goed bij passen. Een biovarken heeft recht op voldoende comfort en ruimte, zowel binnen als buiten.

Artikel van  18 juni Eens klaar, in de stad of tussen de koeien: er is een zomerfestival voor iedereen! Groot of klein, dat stukje vlees is goed je het ros vlees in plakjes, frisse veldsla en ovengebakken frietjes. Eigenlijk gaan Jelwin en Ymkje nog een stapje verder dan biologisch boeren: het vlees wordt op natuurlijke wijze bereid.

Je kan ze voor een snack eten, in je ontbijt en ook in je avondmaaltijd past perfect. Een stukje sappige, maar het meest van kleur, of is het mogelijk om eerder te stoppen. Schrijf je dan hier in op onze maandelijkse nieuwsbrief?

Tofu of tempeh

Deze combinatie van de licht pittige zoete aardappelpuree met de rundersteaks met sojasaus is verrassend, overheerlijk en bovendien klaar in 20 minuten.

Want mest is rijk aan stikstof en te veel stikstof belast het milieu. Ons eten beïnvloedt het klimaat      Wat we eten heeft een grote impact op het milieu.

Tenzij je een allergie voor soja hebt natuurlijk. Hoe kun je het anders aanpakken! Het kan. Bio gaat preventief te werk om de gezondheid van de dieren op peil te houden.

Geniet van het smulfestijn.

Vleesvervangers

Zo at je steak nog nooit! Je kan het ofwel bakken ofwel in de oven klaarmaken, zolang het maar mooi rosé gebakken is. Allemaal factoren die meegenomen zouden moeten worden in goed wetenschappelijk onderzoek.

Zo voorkomt de biosector overbegrazing en overbemesting? Vriendelijk voor dieren. Als jij ook minder vlees wilt gaan eten, kun je misschien wat vaker kiezen voor biologisch vlees. In het Groningse Opende runnen Jelwin en Ymkje een biologische boerderij waar Schotse Hooglanders en Hereford runderen vrij mogen grazen in natuurgebieden. Help ons de rechtszaak van de eeuw te winnen Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen.

Steeds meer kiezen ze ervoor om vegetarisch of veganistisch te eten! Ook interessant voor dat stukje vlees is goed.

Tofu of tempeh Eén van de bekendste vleesvervangers is toch wel tofu. Gepubliceerd 04 oktober Veel mensen weten al dat elke dag vlees eten niet nodig is. Kies je voor noten als eiwitbron dan levert calorieën pas een vergelijkbare hoeveelheid proteïne op.

Hoe past een stukje vlees in je menu. Het staat buiten kijf dat grootschalige veeteelt een enorme milieubelasting vormt. Sojateelt leidt tot ontbossing en de meeste fruitsoorten moeten over een grote afstand getransporteerd worden.

  • Berend 21.02.2021 16:52

    Het is niet ethisch om vlees te eten terwijl er in andere delen van de wereld mensen doodgaan van de honger, terwijl wij hun granen aan onze beesten voeren.

  • Violeta 16.02.2021 18:33

    Doe je mee? Low carb eten levert dus een bijdrage aan een gezond milieu!