Wat is mijn amerikaanse schoenmaat

 • Abonneren
 • Aandeel

Onze schoenmaatcalculator en onze matentabel zijn bedoeld om u een overzicht te geven van de internationale schoenmaatsystemen Engelse maat, Franse maat, Duitse maat en Amerikaanse maat en u toelichting te geven over de herkomst, de berekeningswijze en de betekenis. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vervolgens kunt u daar in de horizontale richting een maat bij kiezen die u thuis kunt brengen, of die u nodig heeft.

Retouren zijn met name slecht voor het milieu omdat retouren vaak met lange transportwegen verbonden zijn. Daarmee bedoelen we: neem geen sneakers sport- of loopschoenen als referentie, wanneer u normale straat- of vrijetijdsschoenen wilt kopen. De pasvorm van een schoen is immers niet alleen afhankelijk van de schoenmaat, maar ook van de schoenwijdte. Vervolgens kunt u daar in de horizontale richting een maat bij kiezen die u thuis kunt brengen, of die u nodig heeft. Franse steek — het begin was de naaimachine In het midden van de 19e eeuw werd in Frankrijk de zogenaamde 'Franse steek' ingevoerd als gangbare maatvoering voor schoenen en die zich langzaamaan verspreidde over heel Europa.

Wij helpen u bij het ontdekken van uw Amerikaanse, Engelse én Europese schoenmaat. Met onze onlinecalculator is het omrekenen van schoenmaten kinderspel.

Een Amerikaanse maat 7 voor heren is bijvoorbeeld gelijk aan de maat 8 voor dames. Hij koos een gerstekorrel barleycorn als kleinste maateenheid voor Britse rijk. Wij vragen hiervoor uw begrip. Verschil tussen US en VS schoenmaat. Anders dan bij Engelse schoenmaten zijn Amerikaanse maten voor dames en heren verschillend.

Hoewel de mens klaarblijkelijk groter wordt, groeien zijn voeten niet automatisch mee. Wereldwijd bestaan verschillende schoenmaatsystemen.
 • Wanneer een onderdaan geen gerstekorrels ter beschikking had, kon hij een duimbreedte als maateenheid kiezen, want die is bij mannelijke Noord-Europeanen over het algemeen drie gerstekorrels breed, namelijk ca.
 • Mensen die in dit land schoenen willen kopen, kunnen nog weleens tegen een probleem aanlopen. In tegenstelling tot de Franse steek, waarin alle schoenmaten uniform doorgenummerd zijn, maakt de Engelse lengtemaat, om het nog iets ingewikkelder te maken, onderscheid tussen de maten voor volwassenen en kinderen: de kindermaten beginnen bij de kleinste hanteerbare maat van 12 barleycorns.

Klantbeoordeling

Het is een veel gestelde vraag die daardoor regelmatig bij ons binnenkomt. Met behulp van bovenstaande schoenmaat tabel achterhaalt u namelijk in een mum van tijd wat uw Amerikaanse schoenmaat is. Franse steek — het begin was de naaimachine In het midden van de 19e eeuw werd in Frankrijk de zogenaamde 'Franse steek' ingevoerd als gangbare maatvoering voor schoenen en die zich langzaamaan verspreidde over heel Europa. Nooit meer de verkeerde schoenmaat Het dragen van de juiste maat schoenen is ontzettend belangrijk.

Wat dat betreft kunt u heel snel de Amerikaanse schoenmaat omrekenen en op die manier bepalen welke maat u nodig heeft. VS-schoenmaat heren. Dit alles ziet, hoort en ervaart u natuurlijk het best in een schoenenzaak.

 • Meer informatie: Engels Europees Last updated: donderdag 20 februari De pasvorm van een schoen is immers niet alleen afhankelijk van de schoenmaat, maar ook van de schoenwijdte.
 • Daarmee bedoelen we: neem geen sneakers sport- of loopschoenen als referentie, wanneer u normale straat- of vrijetijdsschoenen wilt kopen.

De Verenigde Staten zijn dan ook een ontzettend populaire bestemming, wat is mijn amerikaanse schoenmaat. Is het ook. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Deze kunt u op laten meten in een schoenenwinkel! Vervolgens kunt u daar in de horizontale richting een maat bij kiezen die u thuis kunt brengen, of die u nodig heeft.

Onder het begrip schoenmaat wordt meestal de lengte van een schoen of voet verstaan.

Verschil Amerikaanse schoenmaten heren en dames

Een verkeerde maattabel kan zorgen dat je schoenen ontvangt die te groot of te klein zijn. Zij het EU Franse steek , GB, VS of door invoer van uw voetlengte in cm - onze online schoenmaatcalculator rekent elke willekeurige schoenmaat om naar de juiste schoenmaat in alle gangbare internationale maatsystemen. Vergelijk appels met appels.

Heren schoenmaten in centimeters: Amerikaanse maten schoenen Voetlengte in centimeters     7 25,1 7,5 25,4 8 25,8 8,5 26,3 9 26,7 9,5 27,1 10 27,6 10,5 28 11 28,4 11,5 28,9 12 29,3 12,5 29,7 13 30,1 13,5 30,6 Heren schoenmaten omrekenen naar Europese schoenmaten: Europese schoenmaten Amerikaanse schoenmaten     39 7 40 7,5 40,5 8 41 8,5 42 9 42,5 9,5 wat is mijn amerikaanse schoenmaat 10 44 10,5 44,5 11 45 11,5 46 12 46,5 12,5 47 13 48 13,5 Omrekenen dames Via de tabellen kunt u heel eenvoudig de Amerikaanse schoenmaten omrekenen, maakt de Engelse lengtemaat, wat is mijn amerikaanse schoenmaat.

Wilt u graag meer weten. Veel schoenen zijn alleen te verkrijgen in een Amerikaanse schoenmaat. Onder het begrip schoenmaat wordt meestal de lengte van een schoen of voet verstaan.

In tegenstelling tot de Franse steek, terwijl de prijs relatief laag is, zodat ook sneller met de behandeling kan worden gestart, Maurizio Mantille en Aad Klaris, jeugdhulpverlening.

De Engelse lengtemaat is, anders dan de continentaal Europese, metrische maat niet gebaseerd op cms, maar zoals in het Anglo Amerikaanse gebied gebruikelijk, op inches duim. Hier vindt u alle wetenswaardigheden over het thema. Wanneer de beide referentieparen verschillende, op elkaar volgende maten hebben, is te verwachten dat u eerder een tussenmaat hebt en in dat geval is het zinvol om meteen twee paar met de ervoor en de erachter liggende maat online te bestellen.

Wilt u graag meer weten. Disclaimer: We willen u er wel op wijzen dat schoenen van verschillende fabrikanten ook in maat kunnen variren, wat is mijn amerikaanse schoenmaat. Afstand van de voet in centimeters Europese schoenmaat dames en heren 23,1 36 23,5 37 24,3 38 24,8 39 25,6 40 26,2 41 26,9 42 27,4 43 28,1 Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Met onze onlinecalculator is het omrekenen van schoenmaten kinderspel.

Zij het EU Franse steekniet alleen voor u wat is mijn amerikaanse schoenmaat klant, GB! Voor hem of haar is er een speciale maattabel met daarin de Amerikaanse kinderschoenmaten. Dat komt overeen met een schoenbinnenmaat van 10,16 cm en wordt in Groot-Brittanni aangeduid als kindermaat 0.

Schoenmaten mannen omrekenen

Het verschil tussen Europese en Amerikaanse schoenmaten zit hem in de meeteenheden. Wat is het verschil tussen deze twee maatvoeringen? Franse steek — het begin was de naaimachine In het midden van de 19e eeuw werd in Frankrijk de zogenaamde 'Franse steek' ingevoerd als gangbare maatvoering voor schoenen en die zich langzaamaan verspreidde over heel Europa.

De Franse steek ofwel het Europese matensysteem is gebaseerd op de oorspronkelijke steeklengte van de dubbele naad op een naaimachine. Retouren zijn met werk verbonden, niet alleen voor u als klant, zoals wat je doet als je valt en dergelijke! Meer over dit thema vindt u in het onderstaande hoofdstuk over de Engelse lengtemaat.

 • Sohrab 17.01.2021 18:41

  De Engelse lengtemaat is, anders dan de continentaal Europese, metrische maat niet gebaseerd op cms, maar zoals in het Anglo Amerikaanse gebied gebruikelijk, op inches duim.

 • Fikret 13.01.2021 16:01

  Wat kunt u dus doen wanneer u schoenen online wilt kopen en een zo hoog mogelijke trefferkans wilt bereiken? Toch is het aan te raden om zo nu en dan opnieuw te bepalen wat uw schoenmaat is.