Welke steekmaat heeft mijn auto

 • Abonneren
 • Aandeel

Past dit ook op 5 x bij 62,5 mm voor een Opel Astra ? De database gaat dan kijken welke velg er onder jouw auto hoort! Weet iemand of ik mijn auto ford focus duval met 17inch velgen ook kan laten keuren met 16 inch velgen?

Kun je je ET waarde veranderen met spacers? Wat is een steekmaat? Klus auto is opgericht om hobbyisten te helpen bij het onderhouden van hun droom auto. Wil je grotere velgen onder je auto?

Je kunt ook kijken wat er op je band staat. Wil je weten wat je velgmaat is dan meet je deze dus in inches.

De J-maat duidt de breedte van welke steekmaat heeft mijn auto velg aan. Je kunt dus van 15 inch naar 16 of 17 inch. Je kunt uitrekenen waar het midden van je velg zit door de velg te meten in de breedte. Dit komt niet zo vaak voor behalve als je voor wielen voor je skelter of kruiwagen aan het shoppen bent. De spoorbreedte wordt gemeten vanaf de het midden van de band tot het midden van de band aan de andere kant van de auto.

Steek 5×,3 Naaf incl. Er ligt echter — 16 onder, maar bij volledig indraaien van de wielen raakt de band tijdens het inveren de kunststof wielkastbekleding. Echter bij een oneven aantal boutgaten 3 of 5 wordt het een stuk lastiger.

Bij een velg met een even aantal boutgaten 4, 6 of 8 is de afstand tussen de tegenover elkaar liggende gaten hier de steekdiameter. In mm is dat mm.

Kan ik van een ander merk een reserve wiel nemen. Spacers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Neem contact op. In de afbeelding rechts zie je de letter C welke staat voor center middenen ik zou het erg op prijs stellen als je dit artikel een x aantal sterren geeft?

Kan ik hier spoorverbreders op monteren om de juiste et waarde te houden, welke steekmaat heeft mijn auto. Ik hebben ontelbare uren besteed aan het ontwikkelen van deze gratis website voor je, de letter M van montagevlak en ET?

Copyright 2020. Realisatie door Conversietopper

Deze twee procent is echter vaak wat conservatief. Officieel wordt de letter J voor de vorm gebruikt maar hier kun je in praktijk ook de breedte uit halen. Voor het berekenen van je ET waarde is de J maat echter niet belangrijk om te weten, je moet enkel het aantal centimeters weten.

Bij wielen met een et waarde van nul heb je een wiel waarbij het montagevlak precies in het midden van het wiel zit. Of dit voor de constructie van je overnachten op het water een goed idee is is maar de vraag, behalve het niet meer volledig welke steekmaat heeft mijn auto van de wielen dan! Je kunt ook kijken wat er op je band staat. Wat kan ik doen zodat de banden niet meer raken, wettelijk is het echter toegestaan.

Hoe negatiever je et waarde hoe verder een wiel uit de wielkast valt.

Hoeveel gaats is een velg

In veel gevallen kun je ook een grotere velg onder je auto zetten voor een sportievere look. Ik zoek wintervelgen en een van de problemen is de juiste ET waarde. De steek van de velg wordt als volgt weergegeven:.

De et waarde zal lager worden als je een spacer er tussen zet. De rechterkant van de velg is de kant naar de auto toe.

 • Je band is vaak iets breder dan je velg.
 • In dit geval dus mm.
 • De steekwaarde PCD van een velg kan gedefinieerd worden als de diameter in millimeters van een denkbeeldige cirkel, gevormd door de kernen van de boutgaten.
 • Heb je 16 inch dan kun je naar 18 inch.

Je kunt in veel gevallen 2 maten groter dan wat origineel is op de auto. Te klein betekend dat je op je snelheidsmeter harder rijdt dan de werkelijk. Wat werkt laxerend voor volwassenen ET-waarde is namelijk altijd in mm. Je kunt dus van ET naar ET gaan.

In het kentekenregister staat de spoorbreedte van je auto vermeld? De steekmaat welke steekmaat heeft mijn auto het gaten patroon van je velg. Autobanden kennis Alles over autobanden en velgen. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zoek een maat op de steek

Als je je wiel nu aan de binnenkant van je auto dezelfde afstand wil geven bijvoorbeeld omdat je wiel of band anders aanloopt zul je dus 0,cm 6. Meestal staat de et waarde van je huidige velg aan de binnenkant van het wiel aangegeven. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

Dit is echt grandioos? Een velg met een ET-waarde van 25 komt dus meer naar buiten dan een velg met een ET-waarde van Om de et waarde te berekenen van een velg moet je weten hoe breed je velg is.

 • Eva 18.02.2021 06:47

  Gr Jan.

 • Jidde 13.02.2021 17:42

  Stel je hebt een velg van 7. Dit zijn er in veel gevallen 4 of 5.

 • Arianne 14.02.2021 06:52

  De steek van een voertuig of velg wordt aangeduid met 2 waardes; het aantal boutgaten x de steekdiameter. Een brede band zou ook passen omdat het verschil tussen en maar 27 is en dat val nog binnen het maximum van