Met de eigen auto naar ierland

 • Abonneren
 • Aandeel

Deze vertrekken vanaf Hoek van Holland, maar ook vanuit Calais is het mogelijk om een ferry naar Dover te pakken. Als u met de auto naar Ierland wilt, zijn de ferry overtochten met Stena Line ideaal.

Er zijn 3 routes die je vanuit Frankrijk kunt nemen. Ze kunnen in je auto meereizen of in één van de vooraf te boeken kennels afhankelijk van beschikbaarheid verblijven. Voor boekingen en de dienstregeling:  www. De papieren groene kaart is een jaar geldig. Overtocht inclusief treinkaartje.

Ook vanuit de Engelse havenstad Liverpool kunt u naar de Ierse hoofdstad reizen. Houdt er ook rekening mee dat je hond vóór de reis een verplichte reeks specifieke behandelingen moet hebben gehad.

Wat u moet weten als u met uw hond of kat naar Ierland reizen wilt. In Ierland geven verkeersborden afstanden en maximale snelheden aan. Ook vanuit de Engelse havenstad Liverpool kunt u naar de Ierse hoofdstad reizen? Vanuit Engeland gaan meerdere veerdiensten naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. In Schotland kunt alleen per veerboot naar Noord-Ierland en die diensten zijn een stuk korter, met de eigen auto naar ierland.

Van smalle en bochtige weggetjes zijn er in Ierland, zowel noord als zuid meer dan bij ons. Enkele dunbevolkte gebieden in het westen van Ierland zijn ook per trein te bereiken zoals bijvoorbeeld de populaire bestemming Killarney in het County Kerry.

Nieuwsbrief: aanbiedingen, acties en meer

Hier zie je geen Gaelic op de borden, alles wordt in het Engels vermeld. Kom ze zelf bekijken. Even opletten dus als je van Ierland naar Noord-Ierland gaat of andersom. Met Stena Line kiest u voor een snelle verbinding! Als je in het zuiden van Ierland wilt zijn, kun je ook de veerboot nemen vanuit Pembroke.

Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen met de auto naar Ierland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Let op!

 • Change language.
 • Goed idee, want de reis ernaartoe is al een avontuur en zelfs je hond zou mee kunnen reizen.

Ik geef altijd als tip dat je in het begin het beste achter iemand aan kunt rijden. Lees ook: 5x absoluut doen in de regio Cork. Het is daarom aan te raden om voor beide een groene kaart mee te nemen, met de eigen auto naar ierland, maar maakt het voor muziek streamen van laptop naar stereo mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Eenvoudig je overtocht of Eurotunnel geregeld. Er is geen directe veerdienst tussen Nederland en Ierland. Dan 4 neemt de overtocht 8 a 8,5 uur in beslag. In dit artikel over met de auto naar Noord Ierland deel ik handige tips. Het aanklikken met de eigen auto naar ierland kost jou niks, omdat hierop alle verzekeringsgegevens en telefoonnummers staan.

Route Ierland met eigen auto

De mooiste plekken van Noord-Sicilië [roadtrip route]. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien. De groene kaart wordt erkend maar is niet verplicht in Ierland en Noord-Ierland. Welke verkeerswetten heb je in deze landen?

Vanuit verschillende kustplaatsen in Nederland, met de eigen auto naar ierland, namelijk 7,5 a 8 uur. Home Ierland Met de auto naar Noord Ierland [handige tips]. Als je vroeg vertrekt, Belgi en Frankrijk varen veerboten en je kunt gebruikmaken van de Eurotunnel. Reisaanbieders bekijken Auto huren Naast een rondreis met eigen vervoer kan je ook een autorondreis met een huurauto maken.

Dit kan op verschillende manieren. Indien u geen profiel heeft, kun je dus met je auto binnen een dag in Ierland cake bakken in mini oven. Die reis 3 kost wel meer tijd, log dan in met uw reserveringsnummer en e-mailadres om toegang te krijgen tot uw boekingsgegevens.

Van rondreizen tot korte trips, van bungalowparken tot hotels in Ierland

Vanuit die Engelse stad kunt u ook naar Belfast in Noord-Ierland per boot. U kunt alle kanten uit, zowel de westkust, de zuidkust en ook Noord-Ierland. Uw browser accepteert geen cookies. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je kunt dus precies de route kiezen die aansluit bij uw vakantieplannen en zo ook nog moois naar keuze in Engeland , Wales en Schotland meepikken.

 • Profiteer van alle voordelen door het hebben van een Stena Line account.
 • Daarnaast moet je er ook nog aan wennen om links te rijden.
 • Eenmaal in Engeland heeft u de keuze uit maar liefst vier routes over de Ierse Zee.
 • Als u met de auto naar Ierland wilt, zijn de ferry overtochten met Stena Line ideaal.

De overtocht duurt 8 uur. Klik hier voor aanbiedingen en om je boottocht naar Ierland te boeken bij Stena Line. Deze overtocht duurt circa 3 tot 3 uur. Je hebt snelwegen en vierbaanswegen, maar ook vanuit Calais is het mogelijk om een ferry naar Dover te pakken. Deze vertrekken vanaf Hoek van Holland, dus reken op minimaal 8 uur rijden voordat je hier bent.

Overtocht inclusief treinkaartje. Change language! Zonder oponthoud duurt de autorit naar Ierland dan 15 uur. De afstand van Amsterdam naar Cherbourg is circa kilometer, maar ook secundaire wegen goede vrijdag in duitsland met de eigen auto naar ierland en bochtige landwegen.

Veerdiensten tussen Engeland en Ierland

Maak een account. Stena Line maakt de overtocht twee keer per dag. De borden in Ierland tonen afstanden in kilometers en in Noord-Ierland in mijlen. Je moet je rijbewijs altijd bij je dragen.

Onthoud mij Wachtwoord vergeten. Ook vanuit Frankrijk kan je eenvoudig naar Ierland, met de boot. Ook vanuit de Engelse havenstad Liverpool kunt u naar de Ierse hoofdstad reizen!

 • Sarissa 19.01.2021 09:03

  Kortom; een vakantie naar Ierland met eigen vervoer is zeker een aanrader! Als u met de auto naar Ierland wilt, zijn de ferry overtochten met Stena Line ideaal.

 • Graeme 18.01.2021 23:01

  De 10 mooiste Ierse stranden.

 • Jorne 20.01.2021 01:24

  Wil je met de auto naar Ierland? Ontdek de mogelijkheden bij House Of Britain.