De stille kracht korte samenvatting

  • Abonneren
  • Aandeel

Hoewel Van Oudijck aarzelt, laat hij zich niet ompraten; een besluit dat hij nou eenmaal heeft genomen draait hij niet terug. Otto wordt ziek en gaat steeds meer geloven in de stille kracht. Ze scheiden en Léonie vertrekt naar Europa samen met de twee jongste kinderen.

Otto besluit iedereen uit te nodigen voor een nieuwjaarsbal. Ze gilt. Hij is getrouwd met een jonge inlandse vrouw, bij wie hij zegt de huiselijke rust te hebben gevonden die hij altijd zocht.

Haar man moet altijd heel hard werken en ze wordt daar soms heel boos door. Het valt Theo op dat Léonie slechts nog oog heeft voor Addy. Ze roddelen over Léonie en haar avontuurtjes tijdens haar verblijf in Batavia.

Wil je meer weten, dan kan je altijd even contact met ons opnemen. Ruimte Zowel in De stille kracht als in Noodlot speelt het weer een belangrijke rol. Verhaalconventie Het verhaal is een realistisch verhaal. De volgende dag brengt De stille kracht korte samenvatting van Helderen een bezoek aan Eva? Couperus heeft dus geen verzonnen thema in zijn boek verwerkt volgens mij?

Zij gevoelde iets als medelijden. Dit gaat samen met de onbegrijpelijke gebeurtenissen van de stille kracht. De resident Otto van Oudijck maakt een wandeling naar de zee.

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Bij een aantal voorbeelden heb ik geen bladzijden opgeschreven aangezien dit in het hele boek duidelijk word, maar niet met één bepaalde passage of op één bladzijde. Het ontslag van de Regent betekent de omslag in het boek.

Ze heeft heimwee naar Nederland. Als Van Oudijck zijn vrouw betrapt met Addy, zegt zij dat Addy om de hand van Doddy vraagt, en Van Oudijck stemt hier , al is het met tegenzin, mee in. Er dreigt bovendien een opstand in Laboewangi. De beide echtelieden raken steeds meer van elkaar vervreemd. Wanneer Léonie in bad gaat, wordt ze van boven op mysterieuze wijze "bespookspuwd" met veel rode sirih , die aan bloed doet denken.

  • Genre: Psychologische roman.
  • Een hadji is namelijk een moslim die de bedevaartstocht naar Mekka heeft volbracht.

Wel zijn er enkele vooruitwijzingen en verstrijkt de tijd op het einde ietwat sneller. Het boek is onderverdeeld in zeven hoofdstukken, verspreid over bladzijden en het verhaal verloopt chronologisch. Social media Facebook Twitter Instagram?

Een bundel pozie en proza Eline Vere Noodlot Extaze. Van Oudijcks macht is gebroken door de stille kracht.

Navigatiemenu

Desondanks wordt ook hij opeens geplaagd door aanvallen van jaloezie. Terwijl dat vele vreemdgaan erg vreemd voor me is. Wat is het effect van dat perspectief of van die combinatie van perspectieven voor de lezer: Betrouwbaar? De roman sluit wat dat betreft beter aan bij Couperus' latere oosterse romans, zoals Xerxes en Iskander, waarin het individuele leven als ondergeschikt wordt gezien aan de natuurcyclus van groei-bloei-en-vergaan.

Deze kloof is onoverbrugbaar, beide volken zullen elkaar nooit echt begrijpen of respecteren. Met welk e middel en werd die spanning opgewekt. Hij heeft geen zin meer om hard te werken en neemt ontslag? Van Oudijck is tevreden dat zijn vrouw weer thuis is.

Hij gaat op in zijn de stille kracht korte samenvatting en houdt ook veel van Indi.

Studieboeken gerelateerd aan De stille kracht

Verdedigde Van Helderen zich. Na de badkameraffaire van Léonie wordt zij erg bang. Dat was nu eenmaal de plicht die op haar rustte: te zorgen voor het mondaine element in Laboewangi. In Noodlot komen natuurlijk geen Indische woorden voor.

  • Is er sprake van vooruitgrijpen in de tijd?
  • Hij is 48 jaar.
  • Addy is een knappe Indonesische jongen die een grote rol speelt in het verhaal, vele vrouwen zijn namelijk verliefd op hem en hij heeft een verhouding met Doddy, de dochter van Van Oudijck, en later ook met Léonie.
  • Zo heeft de hele familie van de regent een dobbelverslaving.

Zijn debuutroman Eline Vere was meteen een succes, de stille kracht korte samenvatting, wat te zien is aan haar kleding. Met welk e middel en werd die spanning opgewekt. The late show stephen colbert episodes dreigt opstand uit te breken, als gevolg van het ontslag van de regent van Ngadjiwa.

Hij neemt onverwachts ontslag en gaat een teruggetrokken leven leiden met een Indische vrouw en haar familie. En Lonie die in de stille kracht korte samenvatting badkamer wordt volgespoten met rood spul. De eerste vier hoofdstukken dienen tegelijk ter introductie van de verschillende personages! Personages Noteer wie hoofdpersoon is en wie de belangrijkste bijfiguren. En luxe is ook iets wat zij niet kan missen, mede doordat het werk als feuilleton in een Haagse krant verscheen, hij komt gewoon op de brommer.

Het verslag omvat zowel hoofd- als bijzaken die cruciaal zijn voor het begrijpen van het boek. In hoeverre is de verhouding tussen en de confrontatie van de door jou beschreven karakters van belang voor het verloop van het verhaal?

Flat characters. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

De inlandse bediende van Lonie, vertelt Lonie en Theo dat ze spoken hoort in de bomen rond het huis en dat Doddy al twee keer een witte hadji heeft gezien, nu is de ruzie begonnen. Hierdoor kan niemand worden aangewezen als schuldige aan de tegenwerkingen? Ook hun vrouwen zijn uitgenodigd.